Recept van de week

Zalm uit de oven met zoete aardappel en groente

Ingrediënten: (2p.)

 

2 zalmfilets a 175 gram

100-150 gram asperge(tips)

1 grote zoete aardappel

1 kleine rode ui

olie

snufje zout

Lemon pepper kruiden van Jonnie Boer (of andere viskruiden)

250 gr tomaatjes

 

 

 

 

 

 



Hoofdgerecht voor 2 personen -

 

Bereidingswijze:

 

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. 

Zet de ovenschaal met zoete aardappelblokjes 10 minuten in de oven. Doe de tomaatjes, aspergetips en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel ook met een beetje olie en zout. Bestrooi de zalm met wat Lemon pepper. Je kunt ook wat zwarte peper met citroenrasp of viskruiden van 

Verstegen gebruiken).

Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges en rode ui toe en schep er doorheen. Leg de zalm er tussen en zet de ovenschaal nog 12 minuten in de oven op 200 graden. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen