Recept van de week

Kabeljauw met cherrytomaten

Ingrediënten

300 gram kabeljauwfilet

1 eetlepel olijfolie

1 kleine ui

1 glaasje droge witte wijn

150 ml slagroom

1  theelepel geraspte mierikswortel (potje) of 1 theelepel mosterd

2 eetlepels gehakte dille

100 gram rivierkreeftjes/Hollandse garnalen

1 eetlepel roomboter

 

Zout / peper

 

 


Hoofdgerecht voor 2 personen - bereidingstijd 15 minuten  

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui..

Verhit de olie in de Koekenpan. Bak hierin de ui heel even glazig.

Voeg de witte wijn toe. Breng deze aan de kook. Laat inkoken tot er nog ongeveer 1 eetlepel over is.

Doe de slagroom erbij. Breng aan de kook. Laat een  paar minuten koken tot de room wat dikker wordt.

Temper het vuur.

Maak de saus op smaak met witte peper, zout en de mierikswortel/mosterd.

Kruid de vis met peper en zout.

Leg de kabeljauw in de saus en laat deze op een lage warmtebron langzaam garen (ongeveer 12 minuten). Tussendoor even draaien. (Naarmate de vis dikker is, de tijd van het garen iets verlengen.).

Doe de dille en de rivierkreeftjes of garnalen in de saus. Laat even kort mee verwarmen.

Proef de saus of die voldoende gekruid is.