Recept van de week

Vispannetje met zalm kabeljauw scampi

 

INGREDIËNTEN: (4p.)

 

300 g kabeljauwfilet (in blokjes)

250 g zalmfilet (in blokjes)

200 g grote garnalen (gepeld)

4 wortelen

2 preien (wit)

1 blokje visbouillon (of visfond)

100 ml droge witte wijn 

200 ml room

1 el marjolein (vers, gehakt)

1 el peterselie (gehakt))

Zout

Peper

Boter

 

 

 

 

 

 

 



Hoofdgerecht voor 4 personen -

 

Bereidingswijze:

 

Maak de groenten en kruiden schoon. Snijd de wortelen in plakjes, de prei in ringen.

Fruit de wortelen en prei in boter. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn. 

Voeg er de vis en de garnalen bij. Laat het mee warmen in het pannetje, maar zorg dat het niet kookt, anders valt de vis uit elkaar.

Bestrooi met peterselie en marjolein.