Ingrediënten: (4p.)
500 gr verse tagliatelle
600 gr kabeljauw (2 stukken)
800 gr spinazie
250 gr ricotta
500 gr cherrytomaatjes (aan tak)
2 eetlepel citroensap
2 tenen knoflook
8 eetlepels panko
12 blaadjes basilicum
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olie en leg de kabeljauw hier in. Besprenkel het met citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Pers de tenen knoflook uit, hak de basilicum fijn en meng met de panko. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de vis. Druk lichtjes aan.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en ze iets begint te verkleuren. Leg de cherrytomaatjes ook in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Zet ze ook in de oven en pof ze 12 minuten. (Je kunt ook de vis en de tomaatjes samen in 1 grote ovenschaal leggen).
Doe de verse spinazie in een grote pan. Laat deze slinken en breng op smaak met een snufje peper en zout.
Roer de ricotta er door en vervolgens ook de pasta. Serveer de romige spinaziepasta met een stukje kabeljauw en wat gepofte tomaatjes en eventueel een schijfje citroen.