Recept van de week

Zalm met bies­look­room­kaas in bla­der­deeg

Ingrediënten

 4 zalmfilets (à 150 g)

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels olijfolie extra vergine

voor de gremolata

125 gram groene olijven (grof gehakt)

1 sinaasappel (schil geraspt)

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

2 eetlepels munt (gehakt)


Hoofdgerecht voor 4 personen - bereidingstijd 25 minuten - 10 minuten in de oven

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ingrediënten voor de gremolata.

Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi met zout en peper.

Gaar de zalm afgedekt 9-10 minuten in het midden van de oven.

Verdeel de olijven-sinaasappelgremolata over de zalmfilets en besprenkel met de olijfolie. Lekker met tagliatelle en peultjes of spinazie.

 

Variatie

Vervang de munt in de gremolata door bladselderij en voeg 3 fijngehakte ansjovisfilets toe. Deze gremolata is ook lekker over venkel of bloemkool.