Recept van de week

Tong met komkommersaus

 

Ingrediënten (4 personen)

 

4-6 sliptongen

1 hele komkommer

sap van een halve citroen

4 el bloem

4 el boter/olijfolie

3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm

125 ml crème fraîche

1,5 el dille, fijngehakt

 

 


Hoofdgerecht voor 4 personen - bereidingstijd 15 min.

  

Bereidingswijze: 

 

Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snijd de bosui in kleine ringetjes.

 

Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper (en wentel ze eventueel door de bloem). Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.

 

Bak de bosui en komkommer in 3-4 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen. Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.