Recept van de week

Taco met kabeljauwfilet, bonensalsa en guacamole

Ingrediënten (4 p.)

 

 1 eetlepel Mexicaanse kruiden

4 eetlepels zonnebloemolie

800 gram kabeljauwfilets (in blokjes)

400 gram kidneybonen (uitgelekt, blik) of

400 gram zwarte bonen (uitgelekt, blik)

1 blikje mais (uitgelekt) 

2 lente-/bosuitjes (in ringen)

1 limoen (schoongeboend)

8 tacoschelpen

2 avocado's

250 gram crème fraîche

1 tomaat (in blokjes)

 

 

 

 

 

 

 



Hoofdgerecht voor 4 personen -

 

Verwarm de oven voor op 180ºC. 

Meng de Mexicaanse kruiden met de zonnebloemolie. Bestrijk de kabeljauwfilets met deze olie en laat even staan.

Meng de bonen, maïs en bosui met de rasp en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets met de marinade in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Bak de tacoschelpen af in de oven.

Prak in een kommetje de avocado met de helft van de crème fraîche en de tomaat.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de tacoschelpen met de vis, bonensalsa, guacamole en de overige crème fraîche. Snijd de overige limoen in partjes en serveer erbij.