Recept van de week

Zalmfilet met olijven-sinaasappelgremolata

 

INGREDIËNTEN: (4p.)

 

Ingrediënten (4 p.)

4 zalmfilets (à 150 g)

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels olijfolie (extra vierge)

 

Voor de gremolata:

125 gram groene olijven (grof gehakt)

1 sinaasappel (schil geraspt)

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

2 eetlepels munt (gehakt)

 

 

 



Hoofdgerecht voor 4 personen -

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ingrediënten voor de gremolata.

Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi met zout en peper.

Gaar de zalm afgedekt 9-10 minuten in het midden van de oven.

Verdeel de olijven-sinaasappelgremolata over de zalmfilets en besprenkel met de olijfolie. Lekker met tagliatelle en peultjes of spinazie.

 

Variatie:

Vervang de munt in de gremolata door bladselderij en voeg 3 fijngehakte ansjovisfilets toe.