Recept van de week

Koolvisfilet in mosterdsaus

 

 Ingrediënten (4 p.)

 

 750 gram Winterpeen/worteltjes

2 eetlepels boter

150 ml groentebouillon

150 gram (kook) room

1 eetlepel mosterd

3 eetlepels (fijngesneden) peterselie

800 gram koolvisfilet (zonder vel)

zout

peper

 

 

 

 




Bereidingswijze: 

 Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. 

Smelt de boter in een pan en stoof er de worteltjes in aan. Schenk er de bouillon bij. 

Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 3 tot 4 minuten garen.

Roer de room glad met de mosterd en 2 eetlepels peterselie.

Dep de visfilets droog en kruid ze met peper en zout.

Roer de helft van het roommengsel door de wortelen. Schep ze in een ingevette ovenschaal. Dek af met de vis en lepel er de rest van de mosterdroom over. 

Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met peterselie en serveer.