Ingrediënten (4 p.)
1,5 kilogram witte asperges
4 zalmfilets (à 175 gram met vel)
2 eetlepels boter/olijfolie
Bereiding saus:
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes (snipperen)
1 teentje knoflook (persen of heel fijn raspen)
150 milliliter droge witte wijn
125 gram crème fraîche
50 gram roomboter
1 bosje verse dille (fijn hakken)
Bereidingswijze:
Kook de eieren, zodat ze hard zijn. Laat ze daarna afkoelen en pel ze.
Schil de asperges en snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af.
Zet de asperges rechtop met de kopjes naar boven in een smalle hoge pan en giet er water op tot aan de kopjes. Voeg wat zout toe. Kook de asperges in circa 20 minuten beetgaar.
Kruid de zalmfilets met zout/peper of eventueel Verstegen viskruiden.
Bak de stukken zalm ca. 10-15 min. in de hete olie of boter.
Fruit de gesnipperde sjalot in de olie en voeg de knoflook toe.
Breng dit met de wijn aan de kook en laat inkoken tot de wijn vrijwel geheel verdampt is.
Roer eerst de crème fraîche en daarna de fijngehakte eieren door de saus. Klop de boter klontje voor klontje door de saus en roer er kort voor het serveren de fijngehakte dille door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Schep de vis op een voorverwarmde schaal, schep er de asperges naast en overgiet met de saus.
Lekker met gekookte krieltjes.