Recept van de week

Gebakken zalmfilet in honingcitroensaus

 

INGREDIËNTEN:

 

2 zalmmoten (per stuk 175-200 gram)

3 teentjes knoflook

3 eetlepels honing

1 citroen

(verse) peterselie

 

 

 

 

 

 



Hoofdgerecht voor 2 personen - bereidingstijd 15/20 min.

  

Bereidingswijze: 

 

Bestrooi de zalmmoten met peper en zout.

Bak ze in een scheutje olie op middelhoog vuur rondom bruin (5-7 minuten per kant).

Snijd de 3 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe zodra de zalm mooi bruin is

Bak de knoflook 1 minuut mee.

Voeg de honing en de (verse) citroensap toe.

Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en voeg toe. Laat het geheel nog even 2 minuten zachtjes koken zodat de saus ook wat indikt.

Serveer met verse peterselie en de saus.