Recept van de week

zalmfilet met witte asperges in witte wijnsaus

 

 Ingrediënten (4 p.)

 

4 zalmfilets a 175 gram

400 gram tagliatelle

1 ui (middel)

2 teentjes knoflook

2 courgettes

rasp en sap van een citroen

4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas

 

 

 

 

 

 




Bereidingswijze: 

 

 

Kook de pasta in ruim water gaar. Snijd de courgettes in halve rondjes en bak dit samen met de gesnipperde ui en geperste knoflook in een koekenpan met olijfolie aan.

Breng de zalm op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met boter aan beide kanten aan.

Doe de gekookte pasta bij de courgette en breng op smaak met zout en peper, citroensap en rasp. Verwarm dit even mee en roer door zodat het goed gemengd is. Voeg tot slot de zalmfilet toe.

Verdeel over de borden en maak af met de Parmezaanse kaas.